Regulament General Server.

In jos

Regulament General Server.

Mesaj Scris de Rokie la data de Mar Mai 31, 2016 12:02 am

1. Conturi.

Proprietarul unui cont este considerat întotdeauna posesorul adresei de email înregistrate pe cont. Din motive de securitate asigurați-vă că nu pierdeți accesul la adresa de mail de pe cont, în caz contrar contul este pierdut.

Securitate:

Nu răspundem de conturi sparte, pierderi de bunuri, pierderea adresei de mail a contului, a PIN-ului, respectiv pierderea parolei contului.
Veți primi ajutor dacă vina aparține echipei administrative și nu a voastră.
Ne rezervăm dreptul de a alege pe cine ajutăm în cazul în care există o spargere de cont, pierdere de bunuri, pierdere a adresei de mail, a PIN-ului, respectiv pierderea parolei contului.
Persoanele care se ocupă cu spargeri sau încercări de spargere de conturi pot fi sancționate dacă adminii consideră necesar acest lucru, inclusiv prin ștergerea tuturor bunurilor de pe conturi indiferent dacă au fost transferate pe alte conturi.

Sfaturi:
- nu folosiți o parolă ușor de ghicit.
- nu folosiți niciunde altundeva parola adresei de mail.
- folosiți caractere mici, mari, numere și simboluri în parolă pentru a fi greu de aflat.
- nu accesați siteuri, fișiere, linkuri dubioase.
- o parolă puternică ar trebui să aibă minim 8 caractere, să conțină litere mari și mici, numere și simboluri. Ex.: pM8S#ksPu3!lqJT&qt

Afaceri:

Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu bunuri între serverele RPG (ban 30 de zile).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu bunuri reale pe bunuri în joc (ban 30 de zile).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu gold pe bunuri în joc (ban 30 de zile).
Nu sunt permise vânzările sau tentativele de vânzări de conturi pe bunuri reale sau bunuri în joc (ban permanent). Aceste conturi nu vor putea fi debanate din shop.

Inactivitate:

Jucătorii care nu se loghează de cel puțin 30 de zile pe server vor fi considerați inactivi și riscă pierderea casei și bizului de pe cont, în caz că acestea există.
Tot inactivitate se consideră și logarea pe cont doar de câteva ori pe lună.


Clarificări

1. Q. Sunt proprietarul contului dar adresa de email înregistrată pe cont mi-a fost schimbată/pierdută/blocată. Ce fac?
A. Nu puteți face nimic. Nu oferim suport altor persoane decât celor care pot demonstra că au acces la adresa de email de pe cont.

2. Q. Mi-am uitat codul PIN din variate motive. Ce fac?
A. Codul PIN poate fi recuperat numai de pe websiteul RPG din tabul Security atâta timp cât aveți acces la adresa de email de pe cont. Dacă ați pierdut accesul la adresa de email nu mai aveți cum recupera codul PIN.

3. Q. Mi-a intrat cineva pe cont și a vândut ce aveam/înjurat adminii/primit sancțiuni. Ce fac?
A. Nu veți primi suportul nostru pentru această problemă. Singura intervenție care ne-o rezervăm s-o facem este să sancționăm persoana sau persoanele implicate în acest incident.

4. Q. Mi-am uitat parola contului. Cum o aflu?
A. Parola unui cont poate fi recuperată numai prin adresa de email înregistrată pe cont folosind Websiteul RPG. Folosiți butonul 'Sign in' localizat în partea dreaptă a siteului după care faceți click pe textul 'Forgot your password?' aflat exact sub butonul 'Login'. Veți primi o parolă nouă prin email care trebuie confirmată prin linkul furnizat pentru a o putea folosi.

5. Q. Am fost sancționat pentru (tentativă de) afaceri ilegale. Nu știam că nu este permis așa ceva, ce pot să fac?
A. Nu poți face nimic. Fiecare jucător are obligația de a cunoaște Regulile Serverului și de a le reciti periodic deoarece este posibil să fie actualizate.

6. Q. Urmează să fiu inactiv mai mult de 30 de zile. Ce trebuie să fac să nu rămân fără casă și biz?
A. Singurele moduri în care nu veți rămâne fără ele este dacă vă logați de câteva ori în acel interval de 30 de zile sau dacă le vindeți înainte de a deveni inactivi.


2. Coduri, Moduri, Buguri și Reclamă.

Coduri:

Prin cod (hack) se înțelege orice program, mod, fișier, extensie, etc., care îți oferă abilități nefirești și dăunătoare jocului, un avantaj nefiresc ție sau care perturbă bunăstarea serverului.
Nu permitem așa ceva și sancționăm cu ban 30 de zile de la prima abatere orice cont de minim nivelul 5, respectiv cu ban permanent de la a doua abatere, și ban permanent conturile sub acest nivel.

Notați că nu permitem nici deținerea de coduri în calculatoarele voastre. Jucătorilor cărora adminii găsesc urme de coduri, chiar dacă au fost șterse, tot vor fi sancționați. Încurajăm jocul corect din toate punctele de vedere, așadar e responsabilitatea voastră să vă asigurați că n-aveți absolut nicio urmă de cod în calculator sau riscați să fiți sancționați.

Exemple de coduri:
- coduri care modifică modul în care un jucător trage cu arma, țintește, provoacă daune celorlalți, trage automat, încarcă arma mai repede etc. (aimbot, norecoil/nospread, rapidfire, damage hack și altele).
- coduri care permit vizualizarea jucătorilor ori a numelor acestora la o distanță mai mare decât normal ori prin obiecte (wallhack și altele).
- coduri care modifică viteza maximă a vehiculelor, accelerația, dimensiunea, rezistența, culoarea, componentele (tuning), controlul, integritatea (repair) etc. (speed hack, acceleration hack, drift mods, repair mods, tuning mods, airbrake și altele).
- coduri care permite jucătorului să se teleporteze, să alerge mai rapid, să sară mai mult, să zboare, să se cațere pe clădiri, să folosească anumite animații care nu sunt din scriptul serverului etc. (teleport hack, prototype, parkour, flying cheats, jump cheats și altele).
- coduri care permit conectarea sau reconectarea mai rapidă pe servere (fast connect, fast reconnect și altele).
- coduri care-ți permit să-ți modifici viața, armura, să-ți dai arme etc. (health hack, armour hack și altele).
- coduri care-ți permit să găsești anumite obiecte ascunse în timpul evenimentelor speciale.
- alte coduri care-ți permit abilități care nu sunt integrate în script sau joc.

Moduri:

Prin mod se înțelege orice program, fișier, extensie, etc., care îți oferă abilități nefirești și dăunătoare jocului celorlalți, un avantaj nefiresc ție sau care perturbă bunăstarea serverului.
Modurile care-ți aduc un avantaj destul de mare față de restul jucătorilor sunt interzise, joypad inclusiv, și se sancționează de la kick până la ban 30 de zile în funcție de modul folosit, iar la a doua astfel de abatere se va sancționa cu ban permanent pentru modurile grave. Anumite moduri se vor cataloga ca și coduri, așadar citiți ce scrie mai sus.

Puteți deține orice fel de mod în calculator, atâta timp cât nu-l catalogăm ca și cod (vezi mai sus) și nu se găsește în folderul de unde rulează jocul.

Dacă nu sunteți în totalitate siguri că modul folosit este permis este indicat să nu-l folosiți.

Exemple de moduri permise:
- moduri care modifică ținta doar ca aspect vizual.
- moduri care modifică skinurile doar ca aspect vizual.
- moduri care modifică skinurile vehiculelor doar ca aspect vizual atâta timp cât sunt de aceleași dimensiuni și număr de locuri cu cele originale.
- moduri care corectează sensibilitatea în joc a mouseului.
- moduri care modifică culorile jocului și-l fac să pară mai real (ENB, timecyc și altele).
- moduri care modifică cerul, copacii, clădirile și alte aspecte ale jocului atâta timp cât acestea nu devin transparente, nu se poate trece prin ele, nu rămân copacii fără frunze.
- moduri care modifică vremea sau timpul doar ca aspect vizual (always night/day și altele).
- moduri care schimbă animațiile cu precizarea ca animațiile respective să nu fie mai rapide decât cele originale (să alerge mai rapid, să se rostogolească mai rapid, să sară mai mult și altele).
- moduri care modifică HUD-ul doar ca aspect vizual.
- moduri care-ți permit să te conectezi pe mai multe servere simultan.
- librăria CLEO și extensia Sampfuncs.
- alte moduri care aduc modificări doar ca aspect vizual pentru tine și nu pot fi folosite în mod abuziv față de script.

Exemple de moduri nepermise:
- moduri care modifică sensitivitatea în așa fel încât jucătorul să tragă precum ar avea coduri.
- moduri care-ți permit să fii AFK mai mult decât timpul prestabilit de server fără a primi kick de la AdmBot (autoclicker și altele).
- moduri care înregistrează și urmează automat un traseu (route recording și altele).
- moduri care se pot cataloga ca și coduri.
- moduri care servesc la acțiuni abuzive și împotriva scriptului și setărilor originale ale jocului.

Bug Abuse:

Prin bug abuse se înțelege exploatarea anumitor greșeli/erori ale jocului sau serverului.
Abuzul de anumite buguri ale jocului sau serverului se sancționează de la kick, warn până la ban 30 de zile în funcție de gravitatea bugului.
Blocarea unei taste sau folosirea altor metode pentru a nu primi kick când ești AFK fără sleep se consideră bug abuse.

Reclamă:

Prin reclamă se înțelege distribuirea, intenționată sau nu, de IP-uri, linkuri sau adrese altor servere sau siteuri care nu aparțin comunității B-Zone.ro în cadrul jocului sau al forumului.
Nu permitem să faceți reclamă altor comunități sau servere care nu aparțin de B-Zone.ro și veți fi sancționați cu ban 30 de zile dacă dețineți nivelul minim de 5, sau ban permanent pentru conturile până în nivelul 4 (inclusiv ban pe IP).


Clarificări

1. Q. Am folosit un mod care credeam că e permis și am fost banat. Ce pot face?
A. Nu poți face nimic. Ai obligația de a te informa cu privire la modurile folosite dacă sunt permise sau nu. Sugestia noastră este să nu folosești moduri deloc.

2. Q. Am aflat un mod de a face bani la un job mai repede de cât e normal și am primit ban pentru bug abuse fără să știu că nu e voie. Ce pot face?
A. Nu poți face nimic. Orice mod abuziv de a grăbi lucrurile într-o manieră nefirească cel mai probabil nu este permis, așadar nu-l face.

3. Q. Aveam copiat un IP al altui server și am dat din greșeală 'ctrl+v' în joc fără să-mi dau seama și am primit ban. Ce pot face?
A. Nu poți face nimic. Reclama, intenționată sau nu, tot reclamă se consideră și se sancționează ca atare.

4. Q. Am fost banat pentru coduri pe un cont și am primit ban și pe celălalt cont. E normal așa ceva?
A. Da, așa ceva este perfect normal. Indiferent că folosești codul pe un cont sau mai multe, toate conturile riscă să fie sancționate, inclusiv persoanele cu care ai împărțit contul sau IP-ul.

5. Q. Am primit ban pentru coduri și mi-am făcut un alt cont să intru în facțiune dar m-a dat afară pe motiv că am interdicție. E normal așa ceva?
A. Da, așa ceva este perfect normal. Respectiva interdicție este dată pe persoana care folosește codurile, nu neapărat pe cont.

3. Limbaj.

Permitem jucătorilor să se exprime în mod liber, așadar jignirile nu vor fi sancționate. Totuși pentru a păstra un joc plăcut și decent vă este interzis să folosiți insulte grave sau limbaj vulgar la adresa jucătorilor care nu vă permit astfel de lucruri ori în locuri publice unde puteți ofensa și alți jucători printr-un astfel de limbaj. Dacă veți fi raportați pentru așa ceva, indiferent că l-ați folosit cu un prieten, veți fi sancționați.

Atâta timp cât limbajul vulgar a fost cenzurat corespunzător acesta nu va fi sancționat și poate fi folosit până în anumite limite stabilite de admini sau de lideri. De asemenea anumite prescurtări (care nu vizează ofense aduse unui alt jucător) precum: plm, smf, etc. se vor permite. Mai multe explicații veți avea la Clarificări.

Insultele grave, limbajul vulgar sau amenințări grave adresate unui jucător/facțiune (Exemplu: ”FMM”, ”MM”, ”muie”, etc.)

Level 6-9: 120 Minute Mute.
Level 10+: 1 zi Ban.
Sancțiunea pentru ban va crește la fiecare două abateri cu câte 2 zile în plus față de sancțiunea originală.
Jucătorii cu minim 7 banuri pentru limbaj pot primi direct ban 14 zile.

În cazul reclamațiilor pe website adminii vor sancționa doar jucătorii care nu sunt într-o facțiune. Jucătorii care fac parte dintr-o facțiune pot fi raportați liderului facțiunii tot pe website intrând pe profilul jucătorului care doriți să-l reclamați și făcând click pe 'Report this player to faction leader'.

Membrii facțiunilor vor fi demiși cu Faction Punish 10/60 dacă au o vechime mai mare de 14 zile în facțiune sau 60/60 în caz contrar.

Jignirile, insultele sau limbajul vulgar aduse oricărui admin

Sancțiunea se aplică doar pentru limbajul adresat în joc sau pe website.
Jignirile se vor sancționa cu mute în funcție de decizia adminului, maxim 400 de minute.
Limbajul vulgar sau insultele grave se va sancționa în funcție de gravitate cu ban.
Insultele adresate serverului
Ban de la 7 până la 30 de zile.
Jignirile/Insultele scrise pe oricare chat în care este vizibil pentru toți jucătorii (/ad, /live, /news, /gov, /e, etc.)
Ban între 1 și 30 de zile indiferent de level (în funcție de gravitatea faptei).
Nick-uri indecente, puse la mișto, foarte asemănătoare cu al altui jucător, etc.
Nu permitem așa ceva așadar se va sancționa prin ban permanent de la prima abatere.
Spamming
Se va sancționa cu mute între 5 minute și 30 în funcție de gravitatea și locația spamului.
Clarificări

1. Q. Am fost sancționat pentru spam și nu știu ce e acela.
A. Spam este un acronim pentru 'Stupid Pointless Annoying Messages' care s-a traduce ca mesaje prostești care nu-și au rostul. Așadar dacă îi umpleți chatul unui alt jucător cu același mesaj sau un mesaj foarte similar într-un timp foarte scurt se va considera spam. Se consideră spam repetarea aceluiași mesaj sau a unui mesaj similar de minim două sau trei ori într-un timp foarte scurt.

2. Cum scrie mai sus, anumite prescurtări care nu aduc ofense în mod direct unui alt jucător nu vor fi sancționate (plm, smf, sa-mi bag ****). În schimb ofensele îndreptate spre ceilalți jucători (du-te-n plm, să te iau în p***, stf, fgm, mm, etc.) se vor sancționa.

3. Jignirile de tipul: prost, tâmpit, handicapat, retardat, ma-ta, fraier, etc. nu vor mai fi sancționate de admini sau lideri. Sunteți liberi să le ignorați.

Aviz membrilor facțiunilor: Cei care credeți că acum puteți abuza de jigniri și să-i faceți pe alții în fel și chip vrem să vă amintim că voi aveți de respectat și alte reguli pe lângă limbaj, reguli ce țin de comportament față de alți jucători. Dacă adresați jigniri o dată sau de două ori unei persoane n-o să vă facă nimeni nimic. Dacă în schimb abuzați de aceste lucruri și continuați cu jignirile fără a înceta, astfel provocând celuilalt jucător disconfort, veți fi sancționați pentru comportamentul de care dați dovadă.

4. Deathmatch.

Prin deathmatch, prescurtat DM, se înțelege atacarea sau omorârea uneia sau mai multor persoane ori a vehiculelor în care se află cu arme sau pumni și picioare.
Jucătorii care au cel puțin șapte sancțiuni pe bază de admin jail sau suspend (jail, suspend logs) pot fi sancționați direct cu ban între 1 și 5 zile.

Deathmatch
Se va suspenda licența de arme atâtea ore cât e nivelul real al jucătorului sancționat.
Se vor sancționa doar persoanele raportate chiar și pentru câteva gloanțe de armă trase în alții, nu și duelurile amicale, clanurile implicate în spray, jucătorii care trag după polițiști și așa mai departe.
Nu se vor sancționa persoanele care vă lovesc de două ori cu pumnul decât dacă vă omoară.
Se vor sancționa persoanele care lovesc cu pumnul în mod repetat cu kick, iar dacă nu încetează nici după kick vor primi ajail 30 de minute.

Această regulă nu se aplică gangsterilor care omoară jucătorii aflați pe blacklistul lor.
Deathmatch de orice fel pe un Helper sau Admin care își face datoria se va sancționa direct cu suspend.
Adminii au dreptul de a vă confisca armele oricând consideră necesar acest lucru.

În cazul reclamațiilor pe website adminii vor sancționa doar jucătorii care nu sunt într-o facțiune. Jucătorii care fac parte dintr-o facțiune pot fi raportați liderului facțiunii tot pe website intrând pe profilul jucătorului care doriți să-l reclamați și făcând click pe 'Report this player to faction leader'.

Drive-by

Prin drive-by, prescurtat DB, se înțelege atacarea, omorârea sau intenția de omorî un jucător prin călcare, lovire, tăiere atunci când sunteți șofer sau pilot, ori cu arma pe geam atunci când sunteți pasager.
DB cu arma se va sancționa cu suspend la licența de arme atâtea ore cât e nivelul real al jucătorului sancționat.
DB călcat, prin lovire sau tăiere când sunteți șofer sau pilot se va sancționa cu ajail 30 de minute.
Drive-by de orice fel pe un Helper sau Admin care își face datoria se va sancționa direct cu admin ajail sau suspend, în funcție de caz.
Adminii au dreptul de a vă confisca armele oricând consideră necesar acest lucru.

În cazul reclamațiilor pe website adminii vor sancționa doar jucătorii care nu sunt într-o facțiune. Jucătorii care fac parte dintr-o facțiune pot fi raportați liderului facțiunii tot pe website intrând pe profilul jucătorului care doriți să-l reclamați în tabul 'Faction' și făcând click pe 'Report this player to faction leader'.

Kamikaze

Prin kamikaze se înțelege intenția de a omorî sau chiar a omorî una sau mai multe persoane cu ajutorul unui vehicul care a luat foc, unui avion care-l explodați într-o mulțime, explodând o benzinărie sau alte situații în care omorâți sau vătămați una sau mai multe persoane prin sinuciderea voastră.
Level 6-9: 30 Minute Jail.
Level 10-19: 60 Minute Jail.
Level 20+: 120 Minute Jail.
Sancțiunea poate crește în funcție de gravitatea faptei.
În cazul reclamațiilor pe website adminii vor sancționa toți jucătorii care fac kamikaze.

Clarificări

1. Q. Trăgeam după un jucător și adminul mi-a confiscat armele/dat kick/atenționat. Nici asta nu e permis?
A. Deathmatch este permis doar între persoanele care își permit acest lucru și nu se raportează.

2. Q. Am explodat din greșeală lângă alți jucători și adminul m-a sancționat cu admin jail fără să fi vrut să-i omor și pe acei jucători. Cu ce am greșit?
A. Cel mai probabil ai ajuns în situația respectivă datorită vitezei sau a altor factori externi, lucru care poate fi tot vina ta. Dacă ți se întâmplă așa ceva îți sugerăm să rămâi în vehicul și să-l muți repede din zona populată înspre o zonă liberă, altfel vei fi sancționat pentru kamikaze.

3. Q. Trăgeam aiurea după niște vehicule care treceau pe autostradă fără să le avariez prea tare și am fost sancționat pentru DM. E corect?
A. Da, este corect. Nu ai voie să tragi aiurea după jucători care nu-ți permit acest lucru.

5. Comportament NON-RP

Prin comportament non roleplay se înțelege o acțiune sau un abuz de anumite comenzi care oferă jucătorului în cauză un avantaj nedrept sau altor jucători un dezavantaj semnificativ în diverse situații.
Jucătorii care au cel puțin șapte sancțiuni pe bază de admin jail sau suspend (jail, suspend logs) pot fi sancționați direct cu ban între 1 și 5 zile.
Level 6-9: 30 Minute Jail.
Level 10-19: 60 Minute Jail.
Level 20+: 120 Minute Jail.
Sancțiunea poate crește în funcție de gravitatea faptei.
În cazul reclamațiilor pe website adminii vor sancționa toți jucătorii care fac comportament non-rp.

Câteva exemple de comportament non-rp: împingerea unui vehicul (pentru a-l respawna sau nu) fără acordul persoanei care-l conducea sau a proprietarului, ieșirea din limitele hărții când ești urmărit de poliție, sinuciderea când ești urmărit de poliție, intrarea într-o clădire când se trage asupra ta, /heal când se trage asupra ta, alte cazuri.

Clarificări

1. Q. Un polițist mă urmărea și încerca să mă omoare și am intrat repede într-o casă să iau viață iar adminul m-a sancționat. Nu am abuzat de nimic deoarece a fost o singură dată și tot am fost sancționat. De ce?
A. Pentru că acest lucru se numește comportament non-rp deoarece tu ți-ai încărcat viața în timp ce respectivul polițist încerca să te omoare, astfel dându-i un dezavantaj considerabil. E irelevant faptul că ai luat viață o dată sau de mai multe ori.

2. Q. Am omorât un alt jucător și am ieșit din joc imediat după asta iar apoi m-am trezit sancționat. De ce?
A. Pentru că nu i-ai oferit respectivului jucător ocazia să te denunțe la poliție, astfel l-ai privat de un drept de-al său lucru care ție ți-a adus un avantaj. Așteaptă să treacă două minute din momentul în care l-ai omorât, eventual fă poză să ai dovadă că au trecut acele minute, și apoi poți ieși din joc.
avatar
Rokie
Moderator
Moderator

Mesaje : 54
Data de inscriere : 08/05/2016
Localizare : Curtea de Arges

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum